MenuStichting DuplaStichting Dupla

Nieuwsbrief 2010

Nieuwsbrief Stichting Dupla over 2010
Er hebben bestuurswisselingen plaatsgevonden in het bestuur van Stichting Dupla en van Stichting Moniek. Dat was nodig omdat er bestuursleden zijn gestopt met hun werkzaamheden binnen onze Stichting.
We hebben natuurlijk ook de nodige acties gehad en er staan er nog verschillende op de planning. We zijn dus met z’n allen hard bezig om te zorgen dat er een nieuw locatie huifbed kan komen.
Op dit moment hebben we 35 vrijwilligers die ons helpen als menners en gastvrouwen.

Eindelijk is het dan toch lente geworden en hebben we alweer heerlijk van het voorjaars zonnetje mogen genieten, en zijn er alweer wat huifbedritjes buiten gemaakt en ook het drukke buiten seizoen is alweer van start. De paardenharen vliegen ons ook weer lekker om de oren, wat heeft zo’n paard toch een boel haren zou je denken in deze tijd van het jaar.

Wat gebeurde er in 2010 bij Dupla

  • We hebben 234 keer met een huifbed gereden;
  • Daarvan 161 keer in de Moniekhal en 73 keer op locatie;
  • Als we het voorzichtig inschatten hebben er gemiddeld 6 deelnemers per huifbed gereden in Barsingerhorn en 10 deelnemers per huifbed op locatie;
  • In de Moniekhal hebben deelnemers dan 966 ritten gemaakt en op locatie 730 ritten;
  • Dat zijn gezamenlijk 1696 ritten voor de deelnemers;
  • Ongeveer 70% van de deelnemers in de Moniekhal maken ook gebruik van onze Snoezelkamer;
  • Dat zijn dan totaal 676 gebruikers van de Alexandertuin.
  • Hiervoor waren 104 keer een gastvrouw en 468 keer een menner als vrijwilliger actief;
  • Inclusief bijkomende onderhoudswerken hebben de vrijwilligers zich dan samen 3500 uren voor DUPLA ingezet.

Informatie over snoezelen:

Wat is snoezelen?
Het woord snoezelen is een samenvoeging van de woorden snuffelen en doezelen. Snoezelen biedt een comfortabele en veilige ruimte waarin de verschillende zintuigen worden gestimuleerd door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen, tastmateriaal en geuren. Na het huifbedpaardrijden
Heerlijk snoezelen in de Alexandertuin
In de manege is een grote Snoezelkamer ingericht, de Alexandertuin genaamd. Meervoudig gehandicapte mensen kunnen na een ontspannen rit op het huifbed ook nog fijn relaxen in deze prachtige ruimte.
Snoezelen is een vorm van ontspanning voor zorgbehoevende mensen. In een prikkelarme kamer wordt er met zachte materialen, lichteffecten en muziek, een ontspannen sfeer gecreëerd waarin men heerlijk kan relaxen.
De Alexandertuin bij Dupla is in samenwerking met Barry Emons uitgerust met de nieuwste snufjes op het gebied van snoezelen. Zo is er een Muziek-Waterbed waarin de trillingen van de muziek zijn te voelen en een Sky-art aan het plafond waarbij licht effecten steeds wisselende beelden laten zien.
De Alexandertuin (snoezelkamer) kan ook apart van het huifbedpaardrijden worden afgehuurd.
Op de 1ste verdieping van het complex is de prachtige snoezelruimte gesitueerd!
Er is een aparte ‘huiskamer’ naast de snoezelruimte waar men samen kan vertoeven.
Ook is het mogelijk daar van een heerlijk kopje koffie te genieten. Zomers kunnen de deuren naar het balkon open en heeft men zicht op de ‘buiten bak’. Ondertussen kan een ieder die dat wil heerlijk snoezelen in ‘De Alexandertuin’.
Pelgrimstocht zorgt voor gulle gift aan Dupla!
Een sponsortocht naar Santiago de Compostella die Co Mulder te voet heeft aflegd. Zondag 28 febr. 2010 is Co vertrokken. Heel veel vrienden en familie kwamen hem uitzwaaien. Nadat Co een ererondje op één van de huifbedden heeft gemaakt door de manege was er een sfeervolle wegzend ceremonie door Pastor Vertelman en moesten we afscheid nemen. Uiteraard was dat even een verdrietig moment, vooral voor zijn familie die hij de komende periode alleen via tel. en internet zal kunnen bereiken.
Maar ondanks het slechte weer deze dag is hij vol goede moed vanaf de manege vertrokken en heeft hij zo’n 3232 kilometer afgelegd en is op 28 juni aangekomen in Santiago de Compostella. Door deze sponsortocht hebben we een mooi geldbedrag van Co mogen ontvangen!

TV uitzending voor de NSGK met Dupla
Alweer een poosje geleden werd Dupla gevraagd om mee te werken aan een donateurs campagne voor de NSGK Nederlandse stichting voor het gehandicapten kind. Nu heeft de NSGK ons geweldig financieel geholpen met de bouw van onze manege toentertijd. Dus we wilden hier wel onze medewerking aan kwijt. Of wij ook nog een gezin wisten die ze dan de hele dag zouden volgen met een camera. We hebben het gezin Provily met dochter Chelsea aanbevolen, Chelsea komt vaak huifbedrijden en logeert ook nog eens een weekend in de maand bij Piet en Carolien Bregman.
In deze uitzending van Tijd voor Max zijn mooie beelden te zien van het huifbedpaardrijden in Barsingerhorn met Chelsea en haar moeder op de kar.
De NSGK heeft voor stichting Dupla veel betekend bij de bouw van de Moniekhal, niet alleen kregen we toen ongelofelijke financiële steun van de NSGK, ook zorgden ze er toentertijd voor dat andere stichtingen waar wij aanvragen hadden lopen ook over de brug kwamen om ons project toen financieel te steunen. Dus we mogen wel zeggen dat meden dankzij de NSGK de Moniekhal er nu staat!

Kielenmarkt in Nieuwe Niedorp juni 2010
Het was weer prachtig weer voor de Kielenmarkt. Met veel enthousiaste vrijwilligers stonden we al vroeg op de markt. Eerst de kraam mooi versieren met slingers en ballonnen in de kleur van Stichting Dupla. Dan het klaarzetten van de vele cadeaus die jong en oud/ groot en klein konden winnen met de loterij die we elk jaar houden. We verkopen dan een soort krasloten waarbij je punten kan scoren die gelijk staan aan 21en. Op het lot staat al of je iets hebt gewonnen of niet.
Voor de lekkere trek verkopen we ook snoep. Meestal spekken, maar het kan ook zomaar een keer andere snoep zijn. En spulletjes die we gekregen hebben. Afgelopen jaar hadden we hele mooie borduurpakketten en grappige peper en zout stelletjes. Wie weet wat er komende markt op de kraam te vinden is. We laten de hele dag een film draaien waarop te zien is wat Stichting Dupla allemaal doet en betekent voor onze gehandicapte medemens.

Kaeskoppenstad 12 & 13 juni 2010
Wij hebben op deze dagen de Dupla-stand vertegenwoordigd. Hier eerst een korte uitleg over Kaeskoppenstad:
Kaeskoppenstad is bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. De organisatie - LIONS Alkmaar Victoria - zet zich daar belangeloos en met veel enthousiasme voor in. Samen met nog 3 andere goede doelen waren wij uitgenodigd om op dit evenement te komen staan. Het was mooi weer en we hebben heel wat mensen zien langskomen. We konden aan vele bezoekers onze Nieuwe folder uitdelen. Ook konden ze ter plekke een donatie doen in onze Dupla “melkbus” (die niet uit de toon viel in het oude Alkmaar). Op donderdagavond 4 november 2010 mochten wij de cheque in ontvangst nemen ter waarde van € 2.500,-.

18 augustus 2010 Overdracht pony’s Mjalle en Olly
Zij lopen alweer zo’n anderhalf jaar mee onder de huifbedden.
Anderhalf jaar geleden hebben we ze in bruikleen gekregen van Wim Goudsblom, hij is ongeneeslijk ziek en moest hierdoor een stapje terug doen. Bij Wim liepen de pony’s veel voor de huifkar waar veel toeristen in Egmond mee werden rond gereden. Ook is hij een keer met dit span naar Parijs gereden. De pony’s zijn dus wel wat gewend.
Vorig jaar is Wim met zijn pony’s nog een paar dagen met een tocht over de Veluwe mee geweest. Hij had alle voornemens om dat ook dit jaar weer met zijn pony’s te gaan doen. Maar hij belde ons dat zijn gezondheid nu zo hard achteruit ging dat deze tocht toch te zwaar zou zijn voor hem. Hij wilde nu maar definitief afscheid nemen van zijn pony’s en deze officieel schenken aan stichting Dupla. Op woensdagochtend 18 augustus kwam Wim met zijn familie naar Barsingerhorn om zijn pony’s nog een keer te zien rijden.
Het werd een emotioneel afscheid tussen de pony’s Mjalle en Olly en hun vorige eigenaar.
Met dikke tranen werden de pony’s geknuffeld en Wim straalde bij de laatste rit op de kar met zijn kinderen en kleinkinderen. Volgens zijn kinderen zagen ze hem weer helemaal opleven. Later onder het genot van een kopje koffie heeft Wim zijn pony’s officieel overgedragen aan Dupla. Ik denk dat Wim en zijn familie hiermee mogen terugkijken op een mooie herinnering van deze ochtend. 


28 augustus 2010 - Spontane actie,Rommeldorp in Barsingerhorn
Voor het Rommeldorp kook ik voor de vrijwilligers van de Leekerweg, 6 personen, zodoende heb ik geen eigen kraam. Herman en vele vrijwilligers zijn dan al druk bezig met de weg af te zetten en de parkeerplaatsen te regelen om die te voorzien van rood/ witte linten.
De vrijwilligers eten in groepjes, altijd erg gezellig. Zo tegen 20.00 uur komt de laatste groep.
s,Avonds als alles klaar is hier in huis, ga ik naar de markt en sta bij de kraam van de familie Rienstra. Nu ik vrijwilliger ben bij DUPLA dacht ik, hé, hier kan ik ook wel met een collectebus gaan staan voor DUPLA. En zo gebeurde het, dat ik ‘s avonds een paar uur met de bus heb gerammeld om aandacht te vragen voor DUPLA. Vele mensen deden wat in de bus, alle kleine beetjes helpen niet waar… zei ik.
Het bedrag wat in de bus zat aan het einde van de markt was € 132,-. Verrassend wat er dan in de bus zit, zelf had ik geen idee. Met veel plezier heb ik met de bus gestaan. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Hetty Höfte


Vrijwilligersuitje DUPLA op zaterdag 16 oktober 2010
Met ruim 50 vrijwilligers van Stichting Dupla Jan-Cees Lont in Oude Niedorp onze vrijwilligersdag gevierd.
We kregen een 1 uur durende vogelshow te zien waarbij enige vrijwilligers actief mochten meedoen. Grote roofvogels kwamen op hun handschoen zitten.
Daarna werd de groep in tweeën gesplitst en hebben we daar 8 verschillende boerenspellen gedaan. Aardappels schieten met een katapult, kool-knuppelen, boerengolf, een koe melken, hoefijzers gooien, te veel om op te noemen.
Na afloop kregen de 2 ploegen 4 knapzakken uitgedeeld met daarin worst, kaas, tuc en zoute pinda’s lekker voor bij de borrel.
Om 6 uur kregen we een overheerlijk stamppottenbuffet voorgeschoteld.
We kregen boerenkool, hutspot met stukjes prei, worst, gehaktballen, appelcompote en stoofpeertjes. Het heeft allemaal heerlijke gesmaakt.
Als afsluiter kregen we nog een kopje thee/koffie met een heerlijk chocolaatje. Het was al met al een zeer geslaagde vrijwilligers middag!

Sinterklaasfeest bij Dupla 1 december 2010
Ieder jaar rond 5 december komt Sinterklaas en zijn pieten de cliënten en vrijwilligers van Dupla een bezoek brengen op de woensdagmorgen tijdens het huifbedrijden.
Dit is ieder jaar weer een groot feest, met veel chocolademelk en lekkers, ook komen op deze ochtend alle vrijwilligers langs, wat het tot een hele gezellige ochtend maakt. Dit jaar was het wel erg koud en men vroeg zich al af of onze Sint nog wel zou komen door dat barre weer. Maar hij kwam en de Pieten strooiden ook nog rijkelijk van alles in het rond en Sint had het druk om alle cliënten en vrijwilligers aandacht ter geven en al hun liedjes aan te horen (dat was al erg genoeg voor die oude oren van de Sint) . Iedereen werd door de Sint en Pieten enorm verwend met een mooie muts en sjaal met het Dupla logo. Die Sint dit iedereen toch maar mooi de das om met dat koude weer. Dank je wel Sinterklaas en zwarte Pieten voor dit warme cadeau! We zien er al weer naar uit naar het gezellige feest van dit jaar in december.

Nieuwe Dupla folder
Ook is er veel tijd en aandacht besteed aan het “pimpen”van onze folder. Wij hebben nu weer een hele mooi nieuwe folder die wij bij alle acties ook uitdelen.

OPROEP:
Wilt U ook vrijwilliger worden bij stichting Dupla?
Neem gerust eens contact op voor meer informatie bij Luite de Vries 06-57349950
Of Piet en Carolien Bregman 0224-541508

Terug naar overzicht

ANBI-verklaring

ANBI-verklaring

Stichting Dupla heeft een ANBI verklaring. Bekijk hier ons beleidsplan en hier onze jaarstukken. Uw gift is aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting!

Word donateur van Dupla!

Word donateur van Dupla!

Wij hebben uw hulp hard nodig. Bent u nog geen donateur? Klik dan hier en word Donateur.