MenuStichting DuplaStichting Dupla

Nieuwsbrief 2013

Woensdag 16 januari 2013 Compact seminar in Heiloo

Op uitnodiging van Simon Bos en Tom Alofs die samen een nieuw bedrijf zijn begonnen kwamen we aan in Heiloo. De bijeenkomst was in de eerste Kunstkringloopwinkel van Nederland. Hier koop je kunst wat andere mensen niet meer willen hebben (of op zolder beland). Woensdag 16 januari is het ICT bedrijf Result Count meetbare IT gestart. Dit business concept is mede ontwikkeld door een van de sprekers, prof. dr. Ard Groen van de Universiteit Twente.
Simon Bos uit Nieuwe Niedorp, de initiatief nemer voor het goede doel (hij kende Dupla) om bij de opening van zijn bedrijf een goed doel te koppelen, zodat al hun klanten ondernemers die zij hadden uitgenodigd een bijdrage gaven aan Dupla. Dit alles resulteerde in het super bedrag van € 1.000,. Na de lezing (compact seminar) over het ondernemerschap, wat dat allemaal inhoud, kregen we een etentje dat bestond uit Hutspot met spek en Boerenkool met worst, dat ons heerlijk smaakte.
Hierbij wensen we Simon en Tom een bloeiend bedrijf. Nogmaals hartelijk dank voor het mooie bedrag. Carolien en Hetty waren zichtbaar onder de indruk van het bedrag,  en hadden een bijzondere leerzame avond.

Taarten van Abel
Ook dit jaar heeft het buurmeisje van Piet en Carolien met 2 vriendinnen ons weer uitgenodigd op het Regius College voor een taart voor DUPLA! Meiden bedankt daarvoor! Het heeft weer heerlijk gesmaakt.

Woensdag 10 april 2013
Kwam de familie Mastenmaker een donatie van 600,= euro overhandigen. Dit was het verjaardag geld van Jan jr. dit vieren ze altijd in een zaaltje. En op de uitnodiging hadden ze dan ook gezet, Jan jr heeft alles en wij ook, dus graag een donatie voor Stichting DUPLA. Er komen mensen uit heel Nederland aldus Jan sr. Dus even groot feest in de kantine van DUPLA, cake bij de koffie heerlijk. Fam Mastenmaker bedankt.

Zaterdag 13 april 2013
Zijn wij met drie cliënten en 3 vrouw groepsbegeleiding bij stichting Dupla huifbed komen rijden en hebben daar ook mogen snoezelen.  Wij, dat zijn Naomi, Anneke en Ria. De 3 vrouw begeleiding bestond uit: Jaccoline, Patricia en Janneke.
Wij komen vanaf Het Westerhonk te Monster en zijn onderdeel van ’s Heerenloo. Al was het een lange rit, het was meer dan de moeite waard, wat een mooie accommodatie en wat een gastvrijheid. Van de eerste tot de laatste minuut heeft iedereen heel erg genoten.
Het was prachtig weer, op het huifbed, met een heerlijk dekbed over konden we zelfs buiten rijden, alle 3 cliënten hebben genoten van de rit. Het snoezelen was echt perfect, de sfeer die gecreëerd kon worden was als een weldaad voor onze cliënten na het buiten zijn op het huifbed, en er werd dan ook menige geeuw gehoord. Kortom een GEWELDIGE dag met ongelooflijke enthousiaste vrijwilligers !!!! Het was voor ook voor ons, als begeleiding, een hele fijne eerste kennismaking met Stichting Dupla en ik kan u verzekeren zeker NIET de laatste. Een groet van Naomi, Anneke, Ria, Jaccoline, Patricia en Janneke.

Woensdag 17 april 2013
Vanmorgen OBS De Kolk op bezoek gehad (21 kids en 6 leerkrachten en moeders). Ze hingen echt aan het raam naar de Moniek hal. Een aantal van de leerlingen had project DUPLA gekozen, nou de site kende ze uit hun hoofd, Ze hebben statie geld flessen opgehaald en ingeleverd bij de super markt……en dat bracht € 34,,- op. SUPER toch. Ik kreeg het overhandigd ( in een grote bond getekende enveloppe)  met een uitleg van hun wie en wat is DUPLA. Nou hier hebben ze hun best op gedaan. We zijn wezen snoezelen en een rondje huifbed en daarna limonade gedronken.

13 april 2013 Feestje bij de paardjes!
Onze dochter Elin (6) kun je niet blijer maken, dan met een tripje naar Barsingerhorn voor een half uurtje ‘paardje rij-je’. De keuze om haar kinderpartijtje bij Stichting Dupla te vieren was dus snel gemaakt.  Vriendinnetje Anna (5) deed ook mee, en alle vriendjes waren uitgenodigd. Wat hebben we een heerlijke ontspannen ochtend gehad. Alle kindjes konden een half uur rijden, voor de pappa’s en de mamma’s werd er met liefde koffie en thee ingeschonken.  Snoepjes, koekjes en taart op de tafel. Na het rijden werd er gesnoezeld, geknuffeld of gewoon in de kantine gespeeld. Wat een luxe om zelf een partijtje te organiseren, en dan zelf ook zo vertroeteld te worden door alle lieve vrijwilligers! We gingen intens gelukkig, voldaan, uitgerust en ontspannen naar huis!  Mogen we volgend jaar weer??? Groetjes van Marie-Jose Schelvis

1 juni 2013 Kielenmarkt Nieuwe Niedorp
Wat was het weer gezellig op de kielenmarkt, met de koude wind om ons heen en veel zakdoeken gebruikt voor de neuzen. Wij hebben een super bedrag opgehaald van €602,45!!!!!!!!!!!!!!
Alle dames enorm bedankt voor jullie goede inzet. Ben, bedankt voor de goede verzorging van de prijzen voor de kraam. Groeten van Hetty

8 juni 2013 Rabo sponsorfietstocht
Nel Klein vroeg of ik de leiding van haar over wilde nemen. Lukt me dat? Ik doe mijn best. Eerst afwachten of we mee mogen doen, want ook de Rabobank gaat bezuinigen en laat minder verenigingen toe. Piet Bregman was er heel vroeg bij om ons aan te melden en we kregen groen licht, ik kan kon aan de slag. Vorig jaar was het weer bar en boos, veel regen en winkracht 7! Ik vroeg dus als eersten de dappere fietsers van toen. Tijdens mijn kantinediensten en op de vergadering van de gastvrouwen had ik al gauw 12 namen op mijn lijstje staan, een paar reserves was niet verkeerd.
Half 11 zouden we verzamelen op het parkeerterrein aan de Oosterweg tegenover dorpshuis Prins Maurits. “Niet op de Dorpsstraat”stond er in de papieren. Deden ze dus wel, met als gevolg een hele opstopping van fietsers en auto’s. Met Riet Groen verdeelde ik de tasjes en formulieren. Iedereen moest zijn eigen stempel halen bij de controle posten. Ter controle, want er wordt wel eens mee gesjoemeld. We stappen op, het weer is goed: zon en wolken, ja die wind, daar moeten we mee leren leven. Richting ’t Veld gaan we lekker voor de wind, Zijdewind, richting Dirkshorn, stempelen in de Stroet. Weer de hele weg versperd, maar ook hier loste het zich op. Wind tegen naar Schagen, een paar stoere mannen voorop. Riet geeft bij de Rabobank een stapeltje formulieren om te stempelen, geen probleem, dus niet ieder voor zich. We krijgen een grote appel, in het oranjetasje dat we bij de start kregen zaten een flesje drinken, een Mars en een chocoladereep met nootjes. Dan is het de hoogste tijd voor koffie, dus naar het centrum van Schagen en daar zitten alle terrasjes vol met mensen en overal staan fietsen, prachtig! Wij strijken neer bij de Olde Smidse en de meesten nemen een appelpunt bij de koffie, voor eigen rekening. We vinden dat we dat wel verdiend hebben en het is inmiddels half een. We zitten even heel gezellig, maar de klus is nog niet af, we gaan terug naar Nieuwe Niedorp. Via een mooi paadje fietsen we Schagen uit, soms de wind mee en dan weer tegen. Via de Moerbeek naar de finish, alweer niet helemaal volgens de route. En toch is dat gevaarlijk, want als er een onverwachte controle is heb je een probleem. En dat hadden we ook bijna, want er was 1 formulier te kort, waar is het tiende? De families Groen en Dekker zijn bij de Hartweg afgehaakt en naar huis gereden. Terwijl ik bij mij thuis koffie zet, belt Riet naar ’t Veld en ja hoor, Joop heeft nog een formulier. Hij zal het meteen naar Nieuwe Niedorp brengen. Gelukkig, ’t scheelt toch 25 euro, nu wordt er 250 euro op de rekening van Dupla gestort. Alle deelnemers namens Dupla reuze bedankt voor jullie inzet, hartverwarmend! Er werden ook al weer toezeggingen gedaan voor volgend jaar,mooi hè? Bets Bootsma.

Tinkers te leen
We hebben sinds kort 2 Tinkers van 3 en van 15 jaar oud te leen van Els Eekhof. Ze zijn beleerd voor de kar (hun hebben er hele vakanties mee door het land getrokken) en er kan op gereden worden. Het is een allerliefst dier en zeer goed met kinderen. Ze hoefde er geen geld voor te hebben want ze vind het fijn als ze een goede bestemming zouden krijgen.

Dupla in toneel stuk
Onze fjord Nathalie heeft in juni deelgenomen aan een toneelstuk wat opgevoerd is in Lutjewinkel. Natalie is 8 avonden in actie geweest! ‘Wroet’ geschreven en geregisseerd door Janna de Lathouder speelt zich af in het dorp Tränketräne, omdat de kastanjeoogst steeds minder oplevert, moeten de inwoners andere manieren vinden om aan geld te komen.
Het verafgelegen dorp Lutjewinkel zou een prachtig rustoord kunnen zijn voor mensen die ontspanning zoeken. Maar de eerste gast Maria, een roddeljournaliste werd met paard en wagen door koetsier Aus alle keren bij de locatie van het toneelstuk werd gebracht! Nathalie deed dat uitstekend tot groot plezier van iedereen! Piet Bregman.

31 juli 2013
Wij zijn gebeld door Annemiek Schoorl van dorpsbelang Barsingerhorn, dat onze nieuwe Burgemeester Barsingerhorn bezoeken. Dat doet hij op de fiets en heeft daar en uur voor uitgetrokken. Op dinsdag 31 Juli fiets hij van 19.00 tot 20.00 uur door het dorp. Dorpsbelang wil hierbij ook Dupla de gelegenheid geven zich voor te stellen in de manege. We mogen in 10 min uitleggen wat Dupla is en doet. Hij heeft tenslotte ook nog in het huifbed gelegen en genot er lekker van!

24 augustus Rommeldorp Barsingerhorn
Dupla heeft zich weer gepresenteerd in Barsingerhorn op het jaarlijkse Rommeldorp. De tv draaide met de film van ons werk en verder stond de kraam vol met leuke en mooie prijzen die te winnen waren met 21 lootjes. Het Dupla team: Agaath, Riet, Hetty, Maartje, Rianne, Piet en Carolien zorgden ervoor dat heel Barsingerhorn gul hun geld gaf voor de lootjes, en misschien zijn er door ons team wel mensen gok verslaafd geraakt? Het was een gezellige drukte voor de kraam, en wel drie keer viel met veel gejuich de hoofdprijs die avond. En wat heeft het team hard gewerkt: wel € 763,10 hebben ze aan lootjes verkocht!!!!Super!!!
Agaath, Riet, Hetty, Maartje, Rianne, Piet en Carolien super bedankt voor jullie inzet!!!!

Achtste Schager Stratengolftoernooi 08-08-2013
Een van de goede doelen was Stichting Dupla.
Op de informatieavond, een paar dagen eerder, hoorden wij dat we zelf met minimaal 3 mensen een hole moesten bemannen en de deelnemers van een hapje en drankje moesten voorzien.
Dat wij hun score bij moesten houden en met pen (geen potlood) hun score op een scorekaart moesten invullen.  Want het moest wel officieel gaan, het gaat over veel geld en er waren mooie prijzen te verdienen. Moet je zelf helemaal niets met de golfsport hebben! Maar, gelukkig hebben wij iemand in ons midden die wel iets met deze sport heeft. De dag begon met zeer slecht weer! Vanaf 5.00 uur regende het pijpenstelen. Vol goede moed gingen wij er om 9.30 uur toch op af, want om deze dag te annuleren was natuurlijk geen sprake. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, want eer we naar onze plek gingen brak de lucht en kwam het zonnetje voorzichtig tevoorschijn. Onze plek was op het prachtige veldje achter het Regius-College. De kraam moest nog ingericht worden toen de eerste deelnemers er al aan kwamen.
Zij hadden wel geduld en hielpen met het ophangen van de Dupla vlaggen.
Want het draaide wel om Stichting Dupla in onze “kraam”. Als dank kregen zij van ons weer een dubbelfrisje met een dubbele biscuit. Er deden 14 teams mee van elk 4 personen. En het parcours bestond uit 18 holes door de hele stad.
Alle teams startte om 11.00 uur en waren ongeveer om 17.30 uur klaar.
Na het inleveren van de hole-vlag werden we nog getrakteerd op een glaasje! Wij hebben weer heel veel, voor ons, nieuwe mensen leren kennen!  Allemaal leuke aardige fanatieke mensen, die deze hele dag bezig waren met hun hobby, voor een goed doel!  Hoeveel geld er op de cheque komt te staan weten wij nog niet, dat horen wij later dit jaar.
       
Zaterdag 21 september 2013: Vrijwilligersuitje Dupla en de gift van Corrie Kamp
Rond 15.00 uur kwamen de vrijwilligers binnen en kregen ze allemaal koffie/thee en een lekkere tompouce. We gingen die middag een keez/klaverjas toernooi houden. Van tevoren moest je opgeven wat je wilde doen, zodat de tafels al klaargezet konden worden. We hadden 3 klaverjastafels en 9 keeztafels.

Na 3 spelletjes werd de BBQ aangestoken en hebben we lekker kunnen eten. Er was vlees, vis, vegetarisch, stokbrood, salades en sauzen. En natuurlijk werden we voorzien van een lekker glas wijn/bier of fris. Na afloop was er ook nog een kleine prijsuitreiking voor zowel de klaverjas groep als de keez groep. De vrijwilligers vinden dit een prima locatie om voor volgend jaar ook ons vrijwilligersuitje hier te doen. Het is tenslotte ons huishonk.

Nadat we hadden opgeruimd gingen we nog even zitten voor ons laatste drankje. Pé en Corrie Kamp kwamen weer binnen (we dachten dat ze wat hadden vergeten…..) maar de verrassing was nog veel groter. Corrie was 70 jaar geworden en had al haar verjaardagsgeld aan Dupla geschonken! Daarvoor heel veel dank, daar kunnen we weer mooie dingen van doen. Namens het bestuur van Dupla nog gefeliciteerd en bedankt voor deze gulle gift.

Woensdag 30 oktober, Odd Fellows
Via Herman van IJzerdoorn kwamen we in contact met Jan van Duin, een lid van de Old Fellows. Deze groep mensen komt wekelijks bij elkaar. Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving. Door met elkaar in gesprek te gaan.  Mannen en Vrouwen hebben ieder een eigen avond om elkaar te ontmoeten. Van uit hun onderlinge betrokkenheid kunnen ze ook iets betekenen voor hun omgeving. Gezamenlijk of individueel een handje helpen lijkt dan bijna vanzelfsprekend. Zij delen jaarlijks hun “schouderklop’‘ uit, aan een instelling, die zich inzet voor de medemens. Deze keer was het voor Dupla. Woensdagavond 30 oktober werden wij
hartelijk ontvangen en kregen een cheque van 500,00 euro aangeboden. Ieder van ons kreeg een boeket van thee/ koffie mee naar huis. Het was een zeer bijzondere avond, mooi om mee te maken.

Zaterdag 16 november Gala Junior Kamer Alkmaar (Alkmaar Culinair Plaza)
Om 20.00 uur werden we (Rita, Hetty en Anneke) verwacht bij het Drafcentrum in Alkmaar voor de uitreiking van de Cheque. Het was een zeer feestelijk avond, iedereen zag er mooi uit en we werden verwelkomt met een glas champagne. Op deze avond werden diverse cheques uitgereikt aan goede doelen. Wij waren daar dus één van. De heel avond werd er een video afgespeeld, onder andere met opnames van Dupla bij ons in de manage.

Sinterklaas en zijn Pieten bij Dupla
Op 3 dec kwam de Sint met zijn Pieten een bezoekje brengen aan het huifbedpaardrijden in Barsingerhorn. Er waren veel kinderen dit jaar die volverwachting op de goedheiligman en zijn pieten wachten, en ja hoor om half elf kwamen ze binnen gereden met paard en wagen.  De Pieten waren weer erg dol en klommen van huifbed naar huifbed, onze nieuwe Haflingers schrokken zich eerst even rot toen zwarte Piet op hem afkwam, ja die zagen ze dit jaar voor het eerst. Het was inmiddels erg gezellig druk geworden in de kantine, en de Sint maakt een rondje langs iedereen en de Pieten gooide weer met te veel pepernoten zodat we nog weken overal pepernoten vonden. Maar ook kreeg iedereen een kadootje dit jaar was het een gele beker met het Dupla logo. Sinterklaas had voor veel menners ook nog even een woordje. De Sint was scherp dit jaar, jammer dat er toch nog wat menners ontbraken!
Ook was er een verrassing deze ochtend, Arend Roos en zijn vriend hadden een echt draaiorgel meegenomen wat deze ochtend vele gezellige meezing liedjes draaide, wel hadden ze een het zweet op hun rug staan omdat die met de hand gedraaid moest worden. Maar het was erg leuk!, veel dank nog Arend!

Annie Bankras moeder van Sandra (cliënte van de zaterdag)
Via een praatje aan de bar werd ik uitgenodigd om een stukje de schrijven over het huifbedrijden.
Ik stel mezelf even voor ik ben Annie Bankras-Appelman getrouwd met Piet en moeder van drie kinderen, twee dochters en een zoon en we hebben vier kleinkinderen. De oudste en de jongste
zijn al jaren de deur uit maar de tweede dochter onze Sandra is helaas geboren met een meervoudige handicap. De eerste jaren woonde ze gewoon thuis maar ze is later verhuisd naar Reigersdaal
in Heerhugowaard, waar ze een zeer goede verzorging krijgt. Ze is nu al 44 jaar jong en elk weekend is ze wel een dag thuis te gast en ook door de week zoeken wij haar op. Sandra ging ook met haar groep op vakantie zo kwam ze ook in Bennekom en daar kon ze ook fijn huifbed rijden en dat was ook zeer goed voor haar darmen want daar heeft ze regelmatig last van. Via het zomerfeest op Reigersdaal kwamen wij meer in contact met het huifbedrijden bij Dupla en zo kon Sandra op Reigersdaal fijn rijden van mei tot oktober en de wintermaanden gaan wij om de twee weken met haar rijden op de zaterdag. Na het rijden gaan wij met haar lekker snoezelen dat werkt zeer ontspannen voor ons drie Met Sandra liggend tegen ons aan vallen we regelmatig in slaap heerlijk ontspannen. Het is voor ons bijna een vakantie dag daarna nog een lekker kopje koffie aan de bar en de dag is geslaagd heel veel dank aan alle vrijwilligers jullie zijn goud waard ga zo door.
Oh ja, nu nog even iets over mijn hobby het taarten bakken. Via mijn schoonzus Marda werd ik attent gemaakt op een taarten bak wedstrijd er werden oma’s van boven de 65 met kleinkinderen uitgenodigd om mee de doen. Er deden 124 dames mee uit meerdere landen het ging om oude recepten die niet verloren mochten gaan voor de volgende generatie
Ik heb een sneeuwster gebakken en tot mijn verbazing kwam ik als beste uit de bus als jullie ook eens een keer een sneeuwster willen maken kan dat want hij staat op de site.
U kijkt op www.grandmasdesign.com maar hij staat ook op Twitter en You tube het recept staat naast het filmpje dus bakken maar en veel plezier er mee groetjes Annie Bankras

OPROEP:
Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die voor ons zo af toe gastvrouw of gastheer zouden willen zijn in de kantine. Het gaat om het verzorgen van de koffie /thee soms ook de lunch en de cliënten de weg wijzen in onze accommodatie. Ook zijn wij op zoek naar menners.
Neem gerust eens contact op voor meer informatie bij Luite de Vries 06-57349950
Of Piet en Carolien Bregman 0224-541508

Terug naar overzicht

ANBI-verklaring

ANBI-verklaring

Stichting Dupla heeft een ANBI verklaring. Bekijk hier ons beleidsplan en hier onze jaarstukken. Uw gift is aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting!

Word donateur van Dupla!

Word donateur van Dupla!

Wij hebben uw hulp hard nodig. Bent u nog geen donateur? Klik dan hier en word Donateur.