MenuStichting DuplaStichting Dupla

Stijgbeugel Februari 2014

Beste Herman van IJzerdoorn, wat een geweldig idee om mij de eer te gunnen een stukje
in de Stijgbeugel te schrijven!!!!!.

Eerst even voorstellen: Mijn naam is Frans Hoogendijk, geboren en getogen in Medemblik.
AL 41 jaren gelukkig getrouwd met Gerie. Wij hebben een zoon en een dochter en 4 klein-
kinderen. Ik kom uit een gezin van 11 kinderen, 6 zussen en 4 broers. Mijn vader was veehouder en ik was de enige van de broers die ambitie had in het boerenbedrijf. De werkzaamheden werden 55 jaar gelede met een paard gedaan, volgens mij was het een Oldenburger,een zeer sterk werpaard.
Dat was ook wel nodig op ons bedrijfje want de mesthoop die 2 maal per jaar naar het land gereden moest worden lag voor een helling van 20% naar de weg toe. Met het gevolg dat er wel eens een streng sneuvelde want ze moesten echt wel in het tuig vallen, anders kwamen ze niet boven.
Na een dag hard werken mocht Fransje (9 jaar) het paard met de fiets zonder remmen naar
het grasland brengen. Wat kon dat paard galopperen!!!!
Het mag een wonder heten dat ik het er zonder kleerscheuren vanaf heb gebracht.
Ook was ik eens aan het weideslepen (molshopen slechten) het was ongeveer 16.30 uur
en het paard dacht waarschijnlijk dat het tijd was om te stoppen.
Hij begint me toch te rennen rakelings langs twee dampalen, moet er niet aan denken als hij
er een geraakt had.  Het werken met paarden duurde tot ik 17 jaar was Toen wer er een tractor aangeschaft, een MC Cormick. Maar ondanks de vooruitgang trok het me niet om de boerderij over te nemen (te weinig mogelijkheden,te klein en in de stad). daarna heb ik jaren in de bouw gewerkt.
Toen ik 60 jaar was ben ik in de fut gegaan.
Kort daarna stond er een artikel in de krant over de opening van de nieuwe Moniekhal.
Wij erheen waar ik voorgesteld werd aan Simone die me vroeg of ik de eerstvolgende
woensdag wilde komen kijken.
Vanaf die tijd ben ik vaste menner op de woensdagochtend. Ik ga graag om met mens en
dier en doe het met veel plezier.
En wat ik erg leuk vind is dat mijn kleindochter Iris niet wijs is van paarden. Ze heeft les bij
Stal Hoogwoud en doet het goed. Zal het dan toch in de genen zitten?
Tot slot wil ik de pen doorgeven aan Pe Kamp, alleen het probleem is dat je niet meer dan 3
pagina`s mag vol schrijven.
Zaterdag 16 november Gala Junior Kamer Alkmaar
Om 20.00 uur werden we (Rita, Hetty en Anneke) verwacht bij het Drafcentrum in Alkmaar voor de uitreiking van de Cheque. Het was een zeer feestelijk avond, iedereen zag er mooi uit en we werden verwelkomt met een glas champagne. Op deze avond werden diverse cheques uitgereikt aan goede doelen. Wij waren daar dus één van. De heel avond werd er een video afgespeeld, onder andere met opnames van Dupla bij ons in de manage.

Sinterklaas en zijn Pieten bij Dupla
Op 3 dec kwam de Sint met zijn Pieten een bezoekje brengen aan het huifbedpaardrijden in Barsingerhorn. Er waren veel kinderen dit jaar die volverwachting op de goedheiligman en zijn pieten wachten, en ja hoor om half elf kwamen ze binnen gereden met paard en wagen.  De Pieten waren weer erg dol en klommen van huifbed naar huifbed, onze nieuwe Haflingers schrokken zich eerst even rot toen zwarte Piet op hem afkwam, ja die zagen ze dit jaar voor het eerst. Het was inmiddels erg gezellig druk geworden in de kantine, en de Sint maakt een rondje langs iedereen en de Pieten gooide weer met te veel pepernoten zodat we nog weken overal pepernoten vonden. Maar ook kreeg iedereen een kadootje dit jaar was het een gele beker met het Dupla logo. Sinterklaas had voor veel menners ook nog even een woordje de Sint was scherp dit jaar!, jammer dat er toch nog wat menners ontbraken!
Ook was er een verrassing deze ochtend, Arend Roos en zijn vriend hadden een echt draaiorgel mee genomen wat deze ochtend vele gezellige meezing liedjes draaide, wel hadden ze een het zweet op hun rug staan omdat die met de hand gedraaid moest worden. Maar het was erg leuk!, veel dank nog Arend!

Annie Bankras moeder van Sandra (cliënte van de zaterdag)
Via een praatje aan de bar werd ik uitgenodigd om een stukje de schrijven over het huifbedrijden.
Ik stel mezelf even voor ik ben Annie Bankras-Appelman getrouwd met Piet en moeder van drie kinderen, twee dochters en een zoon en we hebben vier kleinkinderen. De oudste en de jongste
zijn al jaren de deur uit maar de tweede dochter onze Sandra is helaas geboren met een meervoudige handicap. De eerste jaren woonde ze gewoon thuis maar ze is later verhuisd naar Reigersdaal in Heerhugowaard, waar ze een zeer goede verzorging krijgt. Ze is nu al 44 jaar jong en elk weekend is ze wel een dag thuis te gast en ook door de week zoeken wij haar op. Sandra ging ook met haar groep op vakantie zo kwam ze ook in Bennekom en daar kon ze ook fijn huifbed rijden en dat was ook zeer goed voor haar darmen want daar heeft ze regelmatig last van. Via het zomerfeest op Reigersdaal kwamen wij meer in contact met het huifbedrijden bij Dupla en zo kon Sandra op Reigersdaal fijn rijden van mei tot oktober en de wintermaanden gaan wij om de twee weken met haar rijden op de zaterdag. Na het rijden gaan wij met haar lekker snoezelen dat werkt zeer ontspannen voor ons drie. Met Sandra liggend tegen ons aan vallen we regelmatig in slaap heerlijk ontspannen. Het is voor ons bijna een vakantie dag daarna nog een lekker kopje koffie aan de bar en de dag is geslaagd heel veel dank aan alle vrijwilligers jullie zijn goud waard ga zo door.
Oh ja, nu nog even iets over mijn hobby het taarten bakken. Via mijn schoonzus Marda werd ik attent gemaakt op een taarten bak wedstrijd er werden oma’s van boven de 65 met kleinkinderen uitgenodigd om mee de doen. Er deden 124 dames mee uit meerdere landen het ging om oude recepten die niet verloren mochten gaan voor de volgende generatie
Ik heb een sneeuwster gebakken en tot mijn verbazing kwam ik als beste uit de bus als jullie ook eens een keer een sneeuwster willen maken kan dat want hij staat op de site.

U kijkt op www.grandmasdesign.com maar hij staat ook op Twitter en You tube het recept staat naast het filmpje dus bakken maar en veel plezier er mee!

Groetjes Annie Bankras

Terug naar overzicht

ANBI-verklaring

ANBI-verklaring

Stichting Dupla heeft een ANBI verklaring. Bekijk hier ons beleidsplan en hier onze jaarstukken. Uw gift is aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting!

Word donateur van Dupla!

Word donateur van Dupla!

Wij hebben uw hulp hard nodig. Bent u nog geen donateur? Klik dan hier en word Donateur.